För att försöka öka kunskapen hos restaurangpersonal har vi försökt att få till denna gourmémiddag med ett antal restaurangskolor. Tyvärr har de inte haft möjlighet att få in det i sina tajta utbildningar. Fast många lärare tycker att det är en bra idé.
Vi bestämde oss i stället för att göra detta tillsammans med Haganäs restaurang i Borlänge. Vi kunde genomföra det om vi var 25 personer eller flera. Nu blev vi inte riktigt så många, så därför valde vi rätter ur deras vanliga meny.
En skön fredagskväll hade vi så restaurangen helt för oss själva. Där avnjöt vi en tre-rätters middag. Vi hade en kötträtt och en fiskrätt att välja mellan.
Kötträtten:
Vit sparris, stekt pilgrimsmussla, löjrom.
Oxfilé, tryffelsås, sötpotatis
Jordgubbsglass, inkokt rabarber, mandelkaka, vaniljkräm
Fiskrätten:
Kallrökt fjällröding, forellrom, lemoncurd
Pocherad Bergtunga, Vannameiräkor , saffranssås
Hallonpannacotta, vit choklad, kokos, pistagenöt, mandel
Allt var glutenfritt förstås. Det var vällagat och mycket gott. Efter en glad och trevlig kväll tillsammans var vi alla eniga om, att detta har vi inte gjort för sista gången!
Text o bild: Ulf Lindberg