Celiakiförbundet

Middag på Hushagsgymnasiet

2019-10-28

En blåsig tisdagskväll samlades en stor skara hungriga celiakister utanför Hushagsgymnasiet i Borlänge. Vi kom in till dukade bord och frestande dofter som smög sig ut från köket.

Till förrätt fanns att välja på Råraka med skagenröra och rom eller Bruchetta med tomat och basilika. Huvudrätten bestod av Ugnsbakad torskrygg med champagnesås och rödvinsbaserat sidfläsk eller Steak bavette med choronsås. Slutligen en efterrätt bestående av Chokladmousse med brownie och kolasås eller Äppelpaj deluxe.

När vi några timmar senare mätta och belåtna begav oss hemåt i höstmörkret efter trevliga samtal tror jag att alla var överens om att det vart en lyckad kväll. Jag ser redan fram mot nästa gång vi kan träffas och äta gott gluten/laktosfritt tillsammans!

middag Hushagsgymnasiet PDF med recept