Livebakning med Marta. Glutenfria wraps

Torsdag 11/2 kl. 17:00 är det dags för livebakning igen. Denna gång har Marta tagit fram ett recept på glutenfria wraps.

Wraps

  • 7 st à 45 gram

    Ingredienser⁠
  • 90 gram (1,5 dl) tinad frusen majs (du kan ersätta majsen med 55 gram vatten)
  • 125 gram (1,5 dl) Vatten
  • 0,5 gram ( 0,5 tsk) Bakpulver
  • 50 gram (1 dl) Majsmjöl
  • 30 gram (0,5 dl) Rismjöl
  • 20 gram (0,25 dl) Glutenfritt Havremjöl eller 0,5 dl mixade havregryn
  • 15 gram (1,5 msk) psylliumhusk
  • 1,5 gram (0,5 tsk) Xantagummi
  • 3 gram (0,5 tsk) salt
  • Mjöl till utbakning: 16 gram (0,4 dl) Majsmjöl

Länk till instagram:

Svenska Celiakiförbundet 

Martaglutenfri

Lindroos hälsa