Nästa onsdag den 20/10 är vi tillbaka med Marta Dell’Annas Bake-a-long där du, vänner och familj kan vara med och baka samtidigt som Marta visar alla stegen. Via Svenska Celiakiförbundets Instagramkonto: svenskaceliakiforbundet följer du bakningen live mellan klockan 17.00-18.00. Missa inte det!
Först ut är en naturligt glutenfri crunchy äppelkaka som du kan äta till frukost, mellis eller efterrätt. Du varierar bara tillbehören för de olika tillfällena.
Det du behöver ha hemma för att vara med och baka en Knaprig nyttigare äppelpaj för 4 personer
- 800 gram äpplen
- 1 tsk kanel
- 1 krm salt
- 1 dl blötlagda helt bovete, blötlägg gärna över natten eller byt ut till 1 dl grovhackade mandlar
- 2 dl glutenfria havregryn eller Lailas gula mjölmix
- 1-2 msk rapsolja
- 0,5 vaniljstång från Kockens kryddor (eller 0,5 tsk vaniljpulver)
- 8-10 st färska urkärnade dadlar
Bakningsavsnitten sker i stolt samarbete med Lailas Mjölmix och Mat för livet-mässan och kommer att ske varannan onsdag (med avvikelse för Mat för livet-mässan som sker en söndag kl. 15.00-16.00) följande datum kl. 17.00 – 18.00:
20 oktober
3 november
21 november (Mat för livet-mässan)
1 december
15 december
29 december
2 januari
26 januari
Ha så roligt och lycka till med bakningen!