Nu har nomineringen till årets Guldaxet öppnat!

Nästa vecka går årets digitala Mat för livet-mässa av stapeln. Då ska även årets Guldaxet koras. Nytt för i år är att DU kan vara med och påverka vem som ska nomineras. Guldaxet är ett pris som Mat för livet delar ut till den en person, företag, organisation eller verksamhet som gör livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten. Förra året 2020 tog Glutenpodden med Smilla Luuk hem priset. Nu behöver vi din hjälp med att ta fram kandidaterna som alla besökare på Mat för livet 2021 sedan får rösta fram sin favorit till vinnare.

Förutsättningar:
Personen, företaget, verksamheten eller organisationen som gör livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten ska vara verksam i Sverige.

Via detta formulär nominerar du din kandidat: NOMINERINGSFORMULÄR – GULDAXET 2021

Senast på söndag den 14/11 behöver vi få in din nominering.

Omröstningen sker sedan under Mat för livet-mässan då alla besökare har möjlighet att rösta fram vinnaren.

 

Historiska vinnare av Guldaxet:

1991 – Konsum Rådhuset
1992 – McDonalds
1992 – Ulla Ingesson KF Provkök
1993 – Semper/medifood Sandströms
1994 – Louise Malmberg Dietistbyrån
1994 – Ulla Fredriksson KEA-bageriet
2000 – Gunnar Åkerberg Hemköp
1996 – Elisabeth Ekstrand Hemmingsson
1997 – Fria Bröd
1998 – Ängavallen
1998 – Lithells
1999 – Josef Gebele Arla FOU
2003 – Heléns Glutenfria
2004 – Semper
2005 – Dietist Mona Lauermann-Orheden
2006 – Kung Markatta
2007 – Pile Food
2002 – Moilanen och deras pizza
2009 – Almondy
2010 – Irene Jonson ordförande
2011 – Finax
2012 – Nya Mixwell
2013 – Wurstmaster
2014 – Lysings
2015 – Ewalie
2016 – TiFood AB
2017 – Under Kastanjen
2018 – Hans & Greta
2019 – Schär
2020 – Glutenpodden
2021 ?