Missade du Martas Bake-a-long 15 december så får du hela receptet här och kan följa med i bakningen igen via klippet längst ner. Lycka till med bakningen!
Spröda pepparkakor på mandelmjöl
ca 10-20 stycken beroende på storlek (gör mer än gärna x2)
Ingredienser
- 1 1⁄2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl eller Lailas gula mjölmix
- 4 msk kokossocker
- 1 msk pepparkakskryddor t.ex Kockens Pepparkakskrydda
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 nypa himalyasalt
- 2,5 msk kokosolja
Chiaägg
- 0,5 msk chiafrön
- 1,5 msk vatten
Så här gör du glutenfria pepparkakor:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda chiafrön och vatten i ett glas, låt stå och svälla 10 min.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunka. Rör därefter ned kokosolja och blanda till en deg, länge och väl.
- Blanda ned ”chiaägget” i degen och knåda med händer till en fast deg.
- Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut (inte allt för tunn).
- Gör 10-20 stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter till kakorna börjar få färg.
VIKTIGT: Låt svalna helt innan du rör dem! Ät direkt eller för försiktigt över i en torrburk och förvara torrt i rumstemperatur.
Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.
Visa detta inlägg på Instagram