Hur låter det med en smarrig Snickerstårta till nyårsfirandet? I detta recept har vi listat ingredienserna av varje lager av tårtan och skrivit hur du går till väga för varje del. Receptet är för 4 personer. Lycka till!
Kak-botten
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 5 urkärnade dadlar
- 1 tsk kanel
- 1 msk agavesirap
- salt
- vatten vid behov
Gör botten såhär:
- Rosta cashewnötterna i ugnen eller en torr stekpanna
- Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare
- Tryck ut i en plastfolie klädd rund kakform med avtagbar kant
Fudge-mousse
- 2 avokado
- 5 urkärnade dadlar
- 0,5 msk agavesirap
- 0,5 tsk salt
- 1 msk mandelsmör
- 0,5 vaniljstång
- 3 msk vatten
- 1 tsk lucumapulver (valfritt)
- 0,5 tsk kanel
Gör Fudge-moussen såhär:
- Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare till en fluffig mousse och häll ut i formen ovan botten.
- Ställ in i frysen tills moussen stelnat något.
Karamellsås med jordnötter
- 7 urkärnade dadlar
- 1 msk Lailas gula mjölmix
- 0,5 vaniljstång
- 1 msk jordnötsmör (alternativt mandelsmör)
- 1 krm salt
- 1 dl vatten
- 3 msk saltade jordnötter (alternativt saltade mandlar eller pumpafrön)
Gör karamellsåsen såhär:
- Mixa samtliga ingredienser förutom jordnötterna i en kraftig matberedare till en len kolasås
- Häll ut i formen ovanpå moussen
- Tryck sedan ned jordnötterna i kolasåsen
- Ställ in formen på nytt i frysen tills kolasåsen stelnat något
Chokladtopp
- 100 g choklad
- 50 g kokosmjölk (gärna så fet som möjligt)
Gör chokladtoppen såhär:
- Hacka chokladen och lägg i en skål.
- Värm kokosmjölken till kokpunkten och häll över chokladen och rör tills allt är smält.
- Låt chokladen stå i rumstemperatur tills den har satt sig.
- Vispa sedan upp den, gärna med visp, och bred sist på det ovanpå kolasåsen.
- Ställ gärna in i frysen eller kylen en stund.
Tips! Servera gärna med nyvispad grädde och skiva banan!
Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.
Vi önskar dig ett riktigt sprakande och gott nytt år!
Visa detta inlägg på Instagram