Glutenfri proteinfralla med Martas Bake-a-long

Dessa små godsaker är sprängfyllda med protein och fibrer! Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten med dessa lätt bakade frallor som innehåller ca 8 g/protein per fralla.

Martas glutenfria Proteinfrallor

Recept för 4 st frallor:

Ingredienser⁠:

  • 1,5 dl glutenfritt havremjöl (eller mixa 1,68 dl havregryn till ett mjöl)
  • 0,5 dl Lailas mjölmix Gul 
  • 2 tsk bakpulver⁠
  • 1 tsk pofiber⁠
  • 1 tsk Eko psyllium ⁠
  • 1 krm salt
  • 1,8 dl vegansk vaniljkvarg eller valfri kvarg
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 0,5 dl frysta hallon (kan uteslutas eller ersättas med tex. Finrivna morötter + kanel )

Så här gör du glutenfria frallor:

  1. ⁠Sätt ugnen på 225°.⁠
  2. Blanda alla torra ingredienser.⁠
  3. Blanda i kvargen. Nyp ihop allt till en smet. Vänd sist försiktigt i bären utan att mosa dem.⁠
  4. Forma till fyra små runda kladdiga frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. TIPS! – Blöt händer lite innan du formar frallorna så blir det lättare att få till den runda formen utan att det kladdar för mycket! 
  5. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.⁠

Svalna och toppa med pålägg t.ex⁠ lätt vispad grädde

Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.