I receptboken ”Godast Glutenfritt” av Helene Lindley, på Ramsjö Gård, hittar du detta jättegoda recept på den uppskattade och efterfrågade Ramsjölimpan. Brödet passar till väldigt många tillfällen, som bröd i en smörgåstårta eller enkel frukostmacka med marmelad och ost.
I receptboken hittar du fler mumsiga glutenfria recept, som du inte får missa! Beställ receptboken för endast 120 kr genom att mejla: [email protected]
Recept till 1 Ramsjölimpa
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
3 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl teffmjöl
1 dl havremjöl
1 dl pofiber
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
Smör till formen
Använd laktosfri filmjölk och mjölkfritt smör/margarin om du vill ha det laktosfritt.
Gör så här:
Smörj en avlång brödform noggrant med smält smör. Häll filmjölk och sirap i en stor bunke och vispa tills det blandats. Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke. Tillsätt de i bunken med degvätskan och vispa kraftigt med en ballongvisp till en slät smet. Häll smeten i brödformen och jämna till ytan om det behövs. Grädda brödet 60-70 minuter mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme. Låt brödet kallna helt innan det skivas.