Marta’s bake-a-long med Marta D’ell Anna är tillbaka för några onsdagar framåt i samarbete med Lindroos Hälsa! I onsdags bakades det bananbröd på vårt instagramkonto: @svenskaceliakiforbundet. Nästa bake-a-long blir onsdagen den 28/9 kl 17:00, skriv upp i kalendern redan nu!
Martas magiskt goda glutenfria Bananbröd 🍌🍞Glutenfritt, veganskt och fritt från vitt socker.
Ingredienser glutenfritt bananbröd (1 bröd på ca 10 skivor)
- 1,5 dl mosad banan (gärna med mycket bruna fläckar på)
- 1,5 dl vitt rismjöl
- 1,5 dl kokosmjöl
- 0,75 dl sötströ eller kokossocker
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
- 2 krm bikarbonat
- 1 msk bakpulver
- 1 msk Softbake från Lindroos Hälsa
- 1,5 dl vatten
- 2 tsk kokosolja
Gör såhär:
- Ställ ugnen på 180 grader.
- Mosa bananen.
- Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan i vatten, olja och banan.
- Klä en bakform i bakplåtspapper och tryck ut degen.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. De ska bli lätt gyllene på utsidan, men passa dig så den inte blir torra!
- Skär upp när den svalnat, annars faller brödet samman.
Näringsvärde för 1 skiva bananbröd
Energi: 92 kcal
Protein: 2 g
Här hittar du hela klippet på Instagram:
Visa detta inlägg på Instagram