Stöd svensk forskning om celiaki med din gåva

Den 13 september är det internationella testamentesdagen, där syftet med dagen är att öka kännedomen om möjligheten att kunna ge till en ideell organisation via sitt testamente. Enligt en undersökning gjord av Novus, på uppdrag av Giva Sverige visar det sig att ungefär en femtedel av svenskarna har upprätta ett testamente men att fler avser att göra det. Undersökningen visar också dubbelt så många har valt att testamentera till ideella organisationer jämfört med 2017. Vill du att forskningen inom celiaki ska gå framåt även när du inte längre finns med? Då kan du välja att skänka pengar till Celiakifonden, en fond som varje år delar ut medel till svensk forskning.

Svenska Celiakiförbundet samarbetar idag med den juridiska digitaltjänsten Jurio. På deras hemsida kan du upprätta ett skräddarsytt testamente på under 15 minuter – var och när det passar dig.

Genom att donera till Svenska Celiakiförbundet i ditt testamente kan du göra en verklig skillnad. Beroende på din situation kan du välja mellan att donera en fast penningsumma, fonder, aktier eller till och med hela eller delar av ditt totala arv. Din donation stödjer vårt arbete och hjälper oss att fortsätta vårt viktiga ändamål. Som tack för din gåva blir ditt testamente helt kostnadsfritt.

Läs mer om hur du går tillväga här.