Vinnaren utses kl. 15.00 på Speakers Corner på Mat för livet-mässan lördagen den 16 november.
Motiveringar:
Lysings: För att de aldrig nöjer sig, utan ständigt strävar efter mer för oss celiakister. Både när de kommer till kvalité, leveranser & framför allt utbud. Med deras frysbil ger de många av oss med celiaki en möjlighet att på ett enkelt sätt kunna njuta av goda kakor, bullar och andra bakverk!
Gullegården: För att de har ett stort och varierat utbud med personal som alltid vill allas bästa och är serviceinriktade och jobbar mycket för att hänga med i samhällets behov och förändring
Jonny Hamnell: Som via NOGLUFORME skapar formidabla o enkla recept, han lägger många timmar på att testa och fullända recept och delar med sig till alla. .Att han dessutom alltid svarar på frågor och förklarar gör att han definitivt borde få guldaxet!
Malvas: Malvas har ett imponerande sortiment av olika sorters matbröd och kaffebröd till mycket hög kvalitet. Ett extra plus är att det är änkt pris på frysta varor som inte blivit sålda. Otroligt vänligt bemötande. Det är alltid en fröjd att komma in i butiken.
Cafe så Gott: Det är en dröm att besöka dem och veta att de har full koll på innehållet. Den saftiga morotskakan, kanelbullarna, brödet och maten är en succé. Smaken är densamma som smakminnet minns det från innan celiakin. Ett plus är all trevlig personal och den mysiga platsen. Därför är det här inte bara ett favoritfik för den enskilde utan det är här fikat intas med vänner och familj.