Livebakning med Marta och Lindroos. GLUTENFRI FOCCACIA GENOVESE

Perfekt för utflyktsmackan, buffén, soppan. Nu när vi ofta träffas ute kan du göra lyxiga mackor på detta saftiga bröd!

Receptet ser du som vanligt på torsdag kl. 17:00 på Celiakiförbundets Instagram.

Det här behöver du för en liten plåt:

  • 400 g (ca 8 dl) majsstärkelse
  • 50 g (ca 0.8 dl) rismjöl
  • 20 g (2 stora msk) durramjöl eller kikärtsmjöl
  • 50 g ( ca 0.8 dl) bovetemjöl
  • 15 g (4 tsk) xantangummi
  • 10 g (2.5 tsk) psylliumhusk
  • 500 g (5 dl) vatten
  • 10 g färsk jäst (blå)
  • 10 g (4 tsk) yaconsirap eller honung
  • 20 g (2 msk) + 10 g (1 msk) Olivolja
  • 12 g (1 tsk) salt
  • Rosmarin
  • Flingsalt

Länkar till Instagram:

Svenska Celiakiförbundet

Marta 

Lindroos