Dessa små godsaker är sprängfyllda med protein och fibrer! Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten med dessa lätt bakade frallor som innehåller ca 8 g/protein per fralla.
Martas glutenfria Proteinfrallor
Recept för 4 st frallor:
Ingredienser:
- 1,5 dl glutenfritt havremjöl (eller mixa 1,68 dl havregryn till ett mjöl)
- 0,5 dl Lailas mjölmix Gul
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk pofiber
- 1 tsk Eko psyllium
- 1 krm salt
- 1,8 dl vegansk vaniljkvarg eller valfri kvarg
- 1 krm Vaniljpulver
- 0,5 dl frysta hallon (kan uteslutas eller ersättas med tex. Finrivna morötter + kanel )
Så här gör du glutenfria frallor:
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda i kvargen. Nyp ihop allt till en smet. Vänd sist försiktigt i bären utan att mosa dem.
- Forma till fyra små runda kladdiga frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. TIPS! – Blöt händer lite innan du formar frallorna så blir det lättare att få till den runda formen utan att det kladdar för mycket!
- Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
Svalna och toppa med pålägg t.ex lätt vispad grädde
Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.
Visa detta inlägg på Instagram