Glutenfri Snickerstårta med Martas Bake-a-long

Hur låter det med en smarrig Snickerstårta till nyårsfirandet? I detta recept har vi listat ingredienserna av varje lager av tårtan och skrivit hur du går till väga för varje del. Receptet är för 4 personer. Lycka till!

Kak-botten

  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl kokosflingor
  • 5 urkärnade dadlar
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk agavesirap
  • salt
  • vatten vid behov

Gör botten såhär:

  1. Rosta cashewnötterna i ugnen eller en torr stekpanna
  2. Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare
  3. Tryck ut i en plastfolie klädd rund kakform med avtagbar kant

Fudge-mousse

  • 2 avokado
  • 5 urkärnade dadlar
  • 0,5 msk agavesirap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk mandelsmör
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk lucumapulver (valfritt)
  • 0,5 tsk kanel

Gör Fudge-moussen såhär:

  1. Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare till en fluffig mousse och häll ut i formen ovan botten.
  2. Ställ in i frysen tills moussen stelnat något.

Karamellsås med jordnötter

  • 7 urkärnade dadlar
  • 1 msk Lailas gula mjölmix
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 msk jordnötsmör (alternativt mandelsmör)
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 3 msk saltade jordnötter (alternativt saltade mandlar eller pumpafrön)

Gör karamellsåsen såhär:

  1. Mixa samtliga ingredienser förutom jordnötterna i en kraftig matberedare till en len kolasås
  2. Häll ut i formen ovanpå moussen
  3. Tryck sedan ned jordnötterna i kolasåsen
  4. Ställ in formen på nytt i frysen tills kolasåsen stelnat något

Chokladtopp

  • 100 g choklad
  • 50 g kokosmjölk (gärna så fet som möjligt)

Gör chokladtoppen såhär:

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål.
  2. Värm kokosmjölken till kokpunkten och häll över chokladen och rör tills allt är smält.
  3. Låt chokladen stå i rumstemperatur tills den har satt sig.
  4. Vispa sedan upp den, gärna med visp, och bred sist på det ovanpå kolasåsen.
  5. Ställ gärna in i frysen eller kylen en stund.

Tips! Servera gärna med nyvispad grädde och skiva banan!

Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.

Vi önskar dig ett riktigt sprakande och gott nytt år!