Är du nyfiken på de ultimata saftigaste glutenfria och veganska muffinsen? Här kommer receptet från Marta Dell’Anna.
Välj själv om du vill baka dem som de är eller med valfri smaksättning som t.ex. Chokladmuffins=1 dl kakao (ta i detta fall bort lailasmjölmix), Blåbärsmuffins=0,5 dl frysta blåbär, Cookiemuffins= 0,5 dl hackad choklad.
Ingredienser glutenfria saftiga muffins:
Receptet är för 12 st muffins
- 0,5 dl (27 g) Tapiokastärkelse
- 2 dl (124 g) Rismjöl
- 0,5 dl (31 g) Lailas mjölmix gul
- 1 tsk 5 g) Bikarbonat @kockens
- 2 dl (175 g) rårörsocker (eller kokossocker)
- 1 krm (1,1 g) Xantangummi
- 1 rågad krm salt (2,5 g) Salt
- 0,5 tsk (2 g) Rent vaniljpulver
- 1 dl (80 g) Rapsolja (eller kokosolja)
- 0,5 tsk (3,9 g) Vitt risvinäger (eller äppelcidervinäger)
- 2,5 dl (200 g) Vatten
Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda olja, vinäger och vatten i en annan bunke. Häll i vätskan i mjölet och vispa samman.
- Om du vill ha en smaksättning är det nu du rör ned det i slutet.
- Häll upp i 12 st muffinsformar och sätt in i ugnen på en bakplåt i cirka 24 min.
- Provstick gärna så det inte fastnar något på stickan.
- När dem är klara lyft bort muffinsen från plåten och låt svalna. Vill man kan man också toppa med en god glasyr!
Bakningen är i stolt samarbete med Lailas mjölmix och Mat för livet.
Visa detta inlägg på Instagram