Somrigt recept på ljuvliga scones med jordgubbar. Recept och bild av Annelie Andersson
Ingredienser, 8-10 scones
- 2 dl durramjöl
- 2 dl fullkornsrismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk pofiber
- 2 tsk finmalda psylliumfröskal
- 0,5 tsk salt
- 50 g rumsvarmt smör
- 3 dl filmjölk eller yoghurt
- 2 msk strösocker
- 2 dl färska jordgubbar, skurna i bitar.
Såhär gör du scones med jordgubbar:
- Värm ugnen till 225°.
- Blanda allt det torra i en bunke.
- Tillsätt mjukt smör, filmjölk och socker och blanda ihop till en smet.
- Vänd varsamt ner bären.
- Fördela i smord muffinsplåt eller i pappersformar.
- Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills de fått fin färg.
- Serveras med fördel nygräddade.
Tips! Förbered bunken med alla torra ingredienser på kvällen och ta fram smöret i tid. Då går allt som en dans på morgonen.