Marta’s bake-a-long med Marta Dell’Anna är tillbaka för några onsdagar framåt i samarbete med Lindroos Hälsa. I onsdags bakades det korvbröd för höstens alla korvgrillningar på vårt instagramkonto: @svenskaceliakiforbundet. Nästa bake-a-long blir onsdagen den 12/10 kl 17:00, skriv upp i kalendern!
Naturligt glutenfritt & veganskt korvbröd- ca 13 korvbröd
Ingredienser glutenfritt korvbröd
- 7 g torr jäst (1msk)
- 15 g socker (1 msk)
- 350 g vatten, 37 gradigt (3,5 dl)
- 34 g Rapsolja eller annan smaklös olja (2 msk)
- 150 g rismjöl (2,5 dl)
- 60 g majsmjöl (1 dl)
- 150 g majsstärkelse (3 dl)
- 8 g Softbake (1 msk)
- 5 g salt (1 tsk)
- 20 g Psyllium pulveriserat (2 msk)
Så här gör du:
- Vispa samman torrjäst och socker i en bunke med vattnet, häll i oljan.
- Blanda övriga torra ingredienser förutom psyllimhusk i en annan bunke och häll sedan ned detta i vatten/jäst blandningen, endast lite i taget.
- Rör runt med spatel eller kör med degkrok i degblandaren. Sist pudra i psyllimhusken, nu ska degen tjockna, rör om ordentligt så inge klumpar bildas
- Jäs under plastfolie i 60 min
- Sätt ugn på 225 grader
- Väg upp till 55 gram dvs ca 13 korvbröd, jäs ytterligare 40 min.
- Grädda 225 grader i 15- 20 min, svalna på galler och skär skåra i.
- Ät eller frys in.
Som medlem i Svenska Celiakiförbundet har du just nu rabatt på Lindroos produkter i medlemsappen Cardskipper
Trevlig picknick i höstvädret!
Hitta alla recept från Marta’s Bake-a-long här.
Visa detta inlägg på Instagram