Denna glutenfria paj passar alla! Pajen har en krispig pajbotten och en krämig fyllning.
Receptet ser du som vanligt på torsdag kl. 17:00 på Celiakiförbundets Instagram.
Länkar till Instagram:
Det här behöver du för en paj till 3-4 personer.
Pajskal
- 1 pkt kikärtor (244 g avrunnen vikt) Spara kikärtsspadet!
- 3 msk Maizena
- 0,5 msk Psylliumhusk
- 1 tsk salt
- 2 msk smör eller smaklös kokosolja
Tofustanning
- 400 g fast tofu
- 0,75 dl sojamjölk eller valfri mjölkdryck
- 0,75 dl kikärtsspad (aquafaba)
- 1 msk näringsjäst (kan uteslutas)
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk svartsalt (vanligt salt går också bra)
- svartpeppar
Fyllning
Valfria grönsaker. Jag använde:
- 1 gul lök, grov hackad
- 1 aubergine, tärnad
- 7 halverade cocktailtomater
- 100 g vegansk ost eller vanlig ost
- Oregano och rosmarin