Celiakiförbundet

Baka fantastiskt goda Ramsjölimpan

2022-07-04

I receptboken ”Godast Glutenfritt” av Helene Lindley, på Ramsjö Gård, hittar du detta jättegoda recept på den uppskattade och efterfrågade Ramsjölimpan. Brödet passar till väldigt många tillfällen, som bröd i en smörgåstårta eller enkel frukostmacka med marmelad och ost.

I receptboken hittar du fler mumsiga glutenfria recept, som du inte får missa! Beställ receptboken för endast 120 kr genom att mejla: [email protected]

Recept till 1 Ramsjölimpa

5 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

3 dl rismjöl

1 dl bovetemjöl

1 dl teffmjöl

1 dl havremjöl

1 dl pofiber

1 1/2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 tsk brödkrydda

Smör till formen

Använd laktosfri filmjölk och mjölkfritt smör/margarin om du vill ha det laktosfritt.

Gör så här: 
Smörj en avlång brödform noggrant med smält smör. Häll filmjölk och sirap i en stor bunke och vispa tills det blandats. Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke. Tillsätt de i bunken med degvätskan och vispa kraftigt med en ballongvisp till en slät smet. Häll smeten i brödformen och jämna till ytan om det behövs. Grädda brödet 60-70 minuter mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme. Låt brödet kallna helt innan det skivas.