Hälsoföreläsning av Margareta Elding-Pontén 8 september 2018
Tema glutenfritt med kemistens bästa baktips
Margareta Elding-Pontén, doktor i kemi, specialist på vetenskapsinformation och författare till boken Glutenfritt – gott och enkelt föreläser på Bohusläns museum lördagen den 8 september kl. 13:00. Själv fick hon diagnosen celiaki i vuxen ålder och har ätit och bakat glutenfritt sedan år 2004.
Föreläsningen blir en inspirationsföreläsning om glutenfri bakning, där Margareta – delvis ur kemistens perspektiv – delar med sig av sina bästa baktips för saftiga, goda och hållbara glutenfria bröd och bullar. Hon kommer också att berätta om sjukdomen celiaki och den glutenfria kosten och beröra frågan om varför så många äter glutenfritt idag.
Tid: 13:00 – 15:30, inklusive paus och frågestund
Plats: Bohusläns museum, Museigatan 1 i Uddevalla (vid Bäveån i Norra hamnen, i anslutning till Kampenhof – bussterminal samt parkering)
Anmälan: ingen föranmälan krävs. Lokalen tar 150 besökare så först till kvarn gäller.
Kostnad: gratis. Detta är ett samarrangemang ihop med Bohusläns museum där även allmänheten är välkommen.
Fika: finns att köpa i Kajkanten, museets restaurang. Detta sköter var och en själv.
Mer information om Margareta finns på hemsidan www.eldingponten.com.
Hennes bok finns att köpa efter föreläsningen för 200 kr.
Alla, både medlemmar och icke-medlemmar, är hjärtligt välkomna!