Marta Bake-a-long – Glutenfria dumplings

Gluten-, mjölk-, ägg- och nötfria DUMLINGS/GYOZA med Marta D’ell Anna

Under senaste Martas Bake-a-long på instagram den 3 november bakade Marta sina goda dumplings. Superenkla och goda!

Ni som inte var med men vill testa slänga ihop dessa, så delar Marta sitt recept även här. Nästa Bake-a-long med Marta är den 21 november kl 15-16.00, missa inte det! Då bakar Marta glutenfritt Vörtbröd på Svenska Celiakiförbundets instagram: svenskaceliakiforbundet.

Glutenfria & veganska dumplings/gyoza

(GF/V/NÖTFRI)
2 port

INGREDIENSER GLUTEFRIA DUMPLINGS:

Fyllning:

  • 100 g fast tofu
  • 50g shiitake eller annan svamp, finhackad
  • Lite salt
  • 1 morot, finriven
  • 1-2 dl finhackad vitkål
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 msk tamari eller glutenfri sova
  • 1 msk sesamolja

Dumplings:

  • 160 g (2,3 dl) potatismjöl från Kockens
  • 30 g (4 msk) Tapiokamjöl eller tapiokastärkelse, hittas bl.a. i asiatiska affärer eller matbutiker med större sortiment.
  • 0,75 tsk salt
  • 150 g (1,5 dl) kokt vatten
  • 1,5 msk rapsolja

Dippsås:

    • 1 msk varmt vatten
    • 1 msk honung eller agavesirap
    • 2 msk tamari eller glutenfri soja
    • 2 tsk risvinäger eller annan vinäger
    • 1,5 tsk sesamolja
    • 1 vitlöksklyfta, pressad

SÅ HÄR GÖR DU GLUTENFRIA DUMPLINGS:

Fyllning

  1. Smula ned tofun i en större skål.
  2. Värm sesamoljan i en panna och tillsätt den hackade svampen och vitkålen och krydda med lite salt. Överför sedan svampan till skålen med tofu.
  3. Blanda i övriga ingredienser i skålen och låt stå åt sidan.

Dumplings

  1. Blanda potatismjöl, tapioka och salt i en skål.
  2. Tillsätt kokt vatten och rör runt med en gaffel. Tillsätt sedan oljan.
  3. Knåda degen med händerna ca 2 min tills det är en jämn fin deg, den ska vara lite ”sticky”.
  4. Dela i 24 bitar, ca 13-16 g per bit. Täck med plastfolie så de inte torkar.
  5. Rulla en bit till en boll och mellan två plastpåsar kavla ut till en tunn mini pizza ca 10 cm i diameter.
  6. Lägg i 0,5 msk av fyllningen och vik ihop.
  7. Steama över kokt vatten 1 min och stek därefter i olja om du önskar.
  8. Servera med dippsåsen.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienserna.

 

Här kan du se hel klippet från Instagram när Marta bakar glutenfria Dumplings: