Gluten-, mjölk-, ägg- och nötfria DUMLINGS/GYOZA med Marta D’ell Anna
Under senaste Martas Bake-a-long på instagram den 3 november bakade Marta sina goda dumplings. Superenkla och goda!
Ni som inte var med men vill testa slänga ihop dessa, så delar Marta sitt recept även här. Nästa Bake-a-long med Marta är den 21 november kl 15-16.00, missa inte det! Då bakar Marta glutenfritt Vörtbröd på Svenska Celiakiförbundets instagram: svenskaceliakiforbundet.
Glutenfria & veganska dumplings/gyoza
(GF/V/NÖTFRI)
2 port
INGREDIENSER GLUTEFRIA DUMPLINGS:
Fyllning:
- 100 g fast tofu
- 50g shiitake eller annan svamp, finhackad
- Lite salt
- 1 morot, finriven
- 1-2 dl finhackad vitkål
- 2 msk ingefära, riven
- 2 msk tamari eller glutenfri sova
- 1 msk sesamolja
Dumplings:
- 160 g (2,3 dl) potatismjöl från Kockens
- 30 g (4 msk) Tapiokamjöl eller tapiokastärkelse, hittas bl.a. i asiatiska affärer eller matbutiker med större sortiment.
- 0,75 tsk salt
- 150 g (1,5 dl) kokt vatten
- 1,5 msk rapsolja
Dippsås:
-
- 1 msk varmt vatten
- 1 msk honung eller agavesirap
- 2 msk tamari eller glutenfri soja
- 2 tsk risvinäger eller annan vinäger
- 1,5 tsk sesamolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
SÅ HÄR GÖR DU GLUTENFRIA DUMPLINGS:
Fyllning
- Smula ned tofun i en större skål.
- Värm sesamoljan i en panna och tillsätt den hackade svampen och vitkålen och krydda med lite salt. Överför sedan svampan till skålen med tofu.
- Blanda i övriga ingredienser i skålen och låt stå åt sidan.
Dumplings
- Blanda potatismjöl, tapioka och salt i en skål.
- Tillsätt kokt vatten och rör runt med en gaffel. Tillsätt sedan oljan.
- Knåda degen med händerna ca 2 min tills det är en jämn fin deg, den ska vara lite ”sticky”.
- Dela i 24 bitar, ca 13-16 g per bit. Täck med plastfolie så de inte torkar.
- Rulla en bit till en boll och mellan två plastpåsar kavla ut till en tunn mini pizza ca 10 cm i diameter.
- Lägg i 0,5 msk av fyllningen och vik ihop.
- Steama över kokt vatten 1 min och stek därefter i olja om du önskar.
- Servera med dippsåsen.
Dippsås
- Blanda alla ingredienserna.
Här kan du se hel klippet från Instagram när Marta bakar glutenfria Dumplings:
Visa detta inlägg på Instagram