Celiakiförbundet

Nyheter

Recept på små söta glutenfria semlor

25 februari, 2022

Semmeldag 1 mars! Baka klassiska små söta glutenfria semlor med detta recept från kontot Glutenfriabakverk.

Läs mer

Espresso House avråder celiakister från samtliga produkter

22 februari, 2022

Espresso House kan inte garantera att någon enda produkt har en glutenhalt som är så låg att någon med celiaki kan konsumera den.

Läs mer

Celiakiförbundet i Sveriges Radio P4 om engångsartiklar och gluten

16 februari, 2022

Sedan avrådan om engångsartiklar gjorda av spannmål publicerades har medier hört av sig med frågor, och både TT (Tidningarnas Telegrambyrå) och P4 Gävleborg har gjort en intervju med vår ombudsman.

Läs mer

Nya material i engångsprodukter kan innehålla gluten

15 februari, 2022

Från 1 januari är det förbjudet att tillverka vissa engångsprodukter i plast. Till följd av lagändringen har tillverkarna börjat använda alternativ, däribland stjälkar från sädesslag.

Läs mer

Glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin med Martas Bake-a-long

9 februari, 2022

Frasigt knäckebröd utan fröer? Varsågod, här kommer receptet på glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin från Martas Bake-a-long!

Läs mer

Smarrigt recept på morotskakans dag!

3 februari, 2022

Den 3 februari är det morotskakans dag och vad passar då bättre än att baka en riktigt smarrig och god morotskaka? Recept från Glutenfria Köket

Läs mer

Många väljer att äta glutenfritt utan att ha celiaki – vad blir konsekvensen?

28 januari, 2022

Brödinstitutets opinionsundersökning visar att av de som är 26-45 år är det nästan hälften som oroar sig över att få i sig för mycket gluten, och lika många säger att de skulle äta mindre gluten för att bli mer hälsosamma.

Läs mer

Digital föreläsning om den senaste celiaki-forskningen 1 februari

26 januari, 2022

Tisdag 1 februari 2022 kl 16.30-17.30 föreläser professor Jonas F Ludvigsson om de senaste forskningsfynden inom celiaki/glutenintolerans. Alla är välkomna att delta

Läs mer

Glutenfria saftiga muffins med Martas Bake-a-long

26 januari, 2022

Är du nyfiken på de ultimata saftigaste glutenfria och veganska muffinsen? Här kommer recept från Marta Dell'Anna Bake-a-long

Läs mer

Glutenfri proteinfralla med Martas Bake-a-long

14 januari, 2022

Dessa glutenfria frallor är sprängfyllda med protein och fibrer! Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten!

Läs mer