Nyheter

Celiakiförbundet i Kulturnyheterna – Filmstaden förbjuder eget snacks och godis
13 april, 2022Efter nyheten om att Filmstaden förbjuder sina kunder att ta med eget snacks och godis på sina biografer så blev Svenska Celiakiförbundet kontaktade av SVT Kulturnyheterna för en kommentar.
Läs mer
Celiaki och påskfirande – det här är bra att tänka på!
13 april, 2022Nu är påskhelgen på ingång och vi bad vår dietist Emelie Andersson att lista några saker som är bra att tänka på lite extra under påsken.
Läs mer
Tävling på Instagram och Facebook tillsammans med Mixwell!
19 mars, 2022I samarbete med Mixwell har du nu möjlighet att vara med och tävla i på instagram och facebook om presentkort och fem lådor fyllda med glutenfria mixer och baktillbehör!
Läs mer
Webinar om den senaste celiaki-forskningen 22 mars
16 mars, 2022Tisdag 22 mars 2022 kl 16.30-17.30 föreläser professor Jonas F Ludvigsson om de senaste forskningsfynden inom celiaki/glutenintolerans. Välkommen med din anmälan
Läs mer
Recept på små söta glutenfria semlor
25 februari, 2022Semmeldag 1 mars! Baka klassiska små söta glutenfria semlor med detta recept från kontot Glutenfriabakverk.
Läs mer
Espresso House avråder celiakister från samtliga produkter
22 februari, 2022Espresso House kan inte garantera att någon enda produkt har en glutenhalt som är så låg att någon med celiaki kan konsumera den.
Läs mer
Celiakiförbundet i Sveriges Radio P4 om engångsartiklar och gluten
16 februari, 2022Sedan avrådan om engångsartiklar gjorda av spannmål publicerades har medier hört av sig med frågor, och både TT (Tidningarnas Telegrambyrå) och P4 Gävleborg har gjort en intervju med vår ombudsman.
Läs mer
Nya material i engångsprodukter kan innehålla gluten
15 februari, 2022Från 1 januari är det förbjudet att tillverka vissa engångsprodukter i plast. Till följd av lagändringen har tillverkarna börjat använda alternativ, däribland stjälkar från sädesslag.
Läs mer
Glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin med Martas Bake-a-long
9 februari, 2022Frasigt knäckebröd utan fröer? Varsågod, här kommer receptet på glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin från Martas Bake-a-long!
Läs mer
Smarrigt recept på morotskakans dag!
3 februari, 2022Den 3 februari är det morotskakans dag och vad passar då bättre än att baka en riktigt smarrig och god morotskaka? Recept från Glutenfria Köket
Läs mer