Nyheter
Tävling på Instagram och Facebook tillsammans med Mixwell!
19 mars, 2022I samarbete med Mixwell har du nu möjlighet att vara med och tävla i på instagram och facebook om presentkort och fem lådor fyllda med glutenfria mixer och baktillbehör!
Läs merWebinar om den senaste celiaki-forskningen 22 mars
16 mars, 2022Tisdag 22 mars 2022 kl 16.30-17.30 föreläser professor Jonas F Ludvigsson om de senaste forskningsfynden inom celiaki/glutenintolerans. Välkommen med din anmälan
Läs merRecept på små söta glutenfria semlor
25 februari, 2022Semmeldag 1 mars! Baka klassiska små söta glutenfria semlor med detta recept från kontot Glutenfriabakverk.
Läs merEspresso House avråder celiakister från samtliga produkter
22 februari, 2022Espresso House kan inte garantera att någon enda produkt har en glutenhalt som är så låg att någon med celiaki kan konsumera den.
Läs merCeliakiförbundet i Sveriges Radio P4 om engångsartiklar och gluten
16 februari, 2022Sedan avrådan om engångsartiklar gjorda av spannmål publicerades har medier hört av sig med frågor, och både TT (Tidningarnas Telegrambyrå) och P4 Gävleborg har gjort en intervju med vår ombudsman.
Läs merNya material i engångsprodukter kan innehålla gluten
15 februari, 2022Från 1 januari är det förbjudet att tillverka vissa engångsprodukter i plast. Till följd av lagändringen har tillverkarna börjat använda alternativ, däribland stjälkar från sädesslag.
Läs merGlutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin med Martas Bake-a-long
9 februari, 2022Frasigt knäckebröd utan fröer? Varsågod, här kommer receptet på glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin från Martas Bake-a-long!
Läs merSmarrigt recept på morotskakans dag!
3 februari, 2022Den 3 februari är det morotskakans dag och vad passar då bättre än att baka en riktigt smarrig och god morotskaka? Recept från Glutenfria Köket
Läs merMånga väljer att äta glutenfritt utan att ha celiaki – vad blir konsekvensen?
28 januari, 2022Brödinstitutets opinionsundersökning visar att av de som är 26-45 år är det nästan hälften som oroar sig över att få i sig för mycket gluten, och lika många säger att de skulle äta mindre gluten för att bli mer hälsosamma.
Läs merDigital föreläsning om den senaste celiaki-forskningen 1 februari
26 januari, 2022Tisdag 1 februari 2022 kl 16.30-17.30 föreläser professor Jonas F Ludvigsson om de senaste forskningsfynden inom celiaki/glutenintolerans. Alla är välkomna att delta
Läs mer