Nyheter
Recept på små söta glutenfria semlor
25 februari, 2022Semmeldag 1 mars! Baka klassiska små söta glutenfria semlor med detta recept från kontot Glutenfriabakverk.
Läs merEspresso House avråder celiakister från samtliga produkter
22 februari, 2022Espresso House kan inte garantera att någon enda produkt har en glutenhalt som är så låg att någon med celiaki kan konsumera den.
Läs merCeliakiförbundet i Sveriges Radio P4 om engångsartiklar och gluten
16 februari, 2022Sedan avrådan om engångsartiklar gjorda av spannmål publicerades har medier hört av sig med frågor, och både TT (Tidningarnas Telegrambyrå) och P4 Gävleborg har gjort en intervju med vår ombudsman.
Läs merNya material i engångsprodukter kan innehålla gluten
15 februari, 2022Från 1 januari är det förbjudet att tillverka vissa engångsprodukter i plast. Till följd av lagändringen har tillverkarna börjat använda alternativ, däribland stjälkar från sädesslag.
Läs merGlutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin med Martas Bake-a-long
9 februari, 2022Frasigt knäckebröd utan fröer? Varsågod, här kommer receptet på glutenfritt kikärtsknäckebröd med rosmarin från Martas Bake-a-long!
Läs merSmarrigt recept på morotskakans dag!
3 februari, 2022Den 3 februari är det morotskakans dag och vad passar då bättre än att baka en riktigt smarrig och god morotskaka? Recept från Glutenfria Köket
Läs merMånga väljer att äta glutenfritt utan att ha celiaki – vad blir konsekvensen?
28 januari, 2022Brödinstitutets opinionsundersökning visar att av de som är 26-45 år är det nästan hälften som oroar sig över att få i sig för mycket gluten, och lika många säger att de skulle äta mindre gluten för att bli mer hälsosamma.
Läs merDigital föreläsning om den senaste celiaki-forskningen 1 februari
26 januari, 2022Tisdag 1 februari 2022 kl 16.30-17.30 föreläser professor Jonas F Ludvigsson om de senaste forskningsfynden inom celiaki/glutenintolerans. Alla är välkomna att delta
Läs merGlutenfria saftiga muffins med Martas Bake-a-long
26 januari, 2022Är du nyfiken på de ultimata saftigaste glutenfria och veganska muffinsen? Här kommer recept från Marta Dell'Anna Bake-a-long
Läs merGlutenfri proteinfralla med Martas Bake-a-long
14 januari, 2022Dessa glutenfria frallor är sprängfyllda med protein och fibrer! Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten!
Läs mer