Nyheter

Celiakiveckan – för att sprida kunskap celiaki
9 maj, 2022Mellan 9-16 maj uppmärksammar vi celiaki genom att sprida kunskap, råd, recept och tips om celiaki och glutenfri kost via taggen #celiakiveckan.
Läs mer
CeliakiLoppet 2022 – Spring för forskningen!
6 maj, 2022Samla familjen, alla vänner, kollegor och grannarna och ge er ut och spring eller gå CeliakiLoppet mellan den 13-16 maj för forskningen inom celiaki.
Läs mer
Celiakiförbundet i Kulturnyheterna – Filmstaden förbjuder eget snacks och godis
13 april, 2022Efter nyheten om att Filmstaden förbjuder sina kunder att ta med eget snacks och godis på sina biografer så blev Svenska Celiakiförbundet kontaktade av SVT Kulturnyheterna för en kommentar.
Läs mer
Celiaki och påskfirande – det här är bra att tänka på!
13 april, 2022Nu är påskhelgen på ingång och vi bad vår dietist Emelie Andersson att lista några saker som är bra att tänka på lite extra under påsken.
Läs mer
Tävling på Instagram och Facebook tillsammans med Mixwell!
19 mars, 2022I samarbete med Mixwell har du nu möjlighet att vara med och tävla i på instagram och facebook om presentkort och fem lådor fyllda med glutenfria mixer och baktillbehör!
Läs mer
Webinar om den senaste celiaki-forskningen 22 mars
16 mars, 2022Tisdag 22 mars 2022 kl 16.30-17.30 föreläser professor Jonas F Ludvigsson om de senaste forskningsfynden inom celiaki/glutenintolerans. Välkommen med din anmälan
Läs mer
Recept på små söta glutenfria semlor
25 februari, 2022Semmeldag 1 mars! Baka klassiska små söta glutenfria semlor med detta recept från kontot Glutenfriabakverk.
Läs mer
Espresso House avråder celiakister från samtliga produkter
22 februari, 2022Espresso House kan inte garantera att någon enda produkt har en glutenhalt som är så låg att någon med celiaki kan konsumera den.
Läs mer
Celiakiförbundet i Sveriges Radio P4 om engångsartiklar och gluten
16 februari, 2022Sedan avrådan om engångsartiklar gjorda av spannmål publicerades har medier hört av sig med frågor, och både TT (Tidningarnas Telegrambyrå) och P4 Gävleborg har gjort en intervju med vår ombudsman.
Läs mer
Nya material i engångsprodukter kan innehålla gluten
15 februari, 2022Från 1 januari är det förbjudet att tillverka vissa engångsprodukter i plast. Till följd av lagändringen har tillverkarna börjat använda alternativ, däribland stjälkar från sädesslag.
Läs mer