Nyheter

Många väljer att äta glutenfritt utan att ha celiaki – vad blir konsekvensen?
28 januari, 2022Brödinstitutets opinionsundersökning visar att av de som är 26-45 år är det nästan hälften som oroar sig över att få i sig för mycket gluten, och lika många säger att de skulle äta mindre gluten för att bli mer hälsosamma.
Läs mer
Digital föreläsning om den senaste celiaki-forskningen 1 februari
26 januari, 2022Tisdag 1 februari 2022 kl 16.30-17.30 föreläser professor Jonas F Ludvigsson om de senaste forskningsfynden inom celiaki/glutenintolerans. Alla är välkomna att delta
Läs mer
Glutenfria saftiga muffins med Martas Bake-a-long
26 januari, 2022Är du nyfiken på de ultimata saftigaste glutenfria och veganska muffinsen? Här kommer recept från Marta Dell'Anna Bake-a-long
Läs mer
Glutenfri proteinfralla med Martas Bake-a-long
14 januari, 2022Dessa glutenfria frallor är sprängfyllda med protein och fibrer! Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten!
Läs mer
Celiakipanelen – tyck till om det glutenfria utbudet
1 januari, 2022Snart lanseras Celiakipanelen, en panel där du som medlem kan vara med och tycka till om det glutenfria utbudet genom produkttester och olika enkäter.
Läs mer
Glutenfri Snickerstårta med Martas Bake-a-long
31 december, 2021Baka en riktigt smarrig och krämig jordnötstårta tillsammans med Martas Bake-a-long! Här finns hela receptet och även video för att följa med steg för steg
Läs mer
Celiakifondens forskningsmedel för 2021 har nu tilldelats
28 december, 2021Styrelsen för Celiakifonden har nu glädjen att offentliggöra vilka projekt som tilldelats medel från Celiakifonden 2021.
Läs mer
Vad gäller egentligen för en celiakist på julbordet?
22 december, 2021Inför julhelgerna dyker det alltid upp frågor om julmat och dryck kopplat till celiaki och gluten. Vad gäller egentligen? Dietisten svarar på de vanligaste frågorna
Läs mer
Från oss alla till er alla – en riktigt god jul!
20 december, 2021Vi vill passa på att önska er alla en riktigt god jul. Det gör vi med en liten kort tillbakablick på året som gått och vad vi har i sikte för 2022
Läs mer
Utesluta laktos vid nydiagnostiserad celiaki?
16 december, 202110 åring fick celiaki bekräftad för några månader sedan. Bör laktos uteslutas ut kosten och hur lång tid? Dietisten Emelie Andersson svarar på frågorna från en medlem
Läs mer