Nyheter
Årets digitala glutenfria Mat för livet-mässa är nu igång
18 november, 2021Välkommen att delta på årets Mat för livet-mässa online på hemsidan www.matförlivet.se
Läs merNu har nomineringen till årets Guldaxet öppnat!
12 november, 2021Vem/vilka tycker du har gjort livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten under året? Nominera din kandidat till årets Guldaxet!
Läs merMarta Bake-a-long – Glutenfria dumplings
8 november, 2021I senaste Marta Bake-a-long lagdes något så efterlängtat som dumplings! Här hittar du hela receptet och kan se klippet igen och följa med steg för steg i matlagningen.
Läs merÄr glutenfria produkter ett hälsosammare alternativ?
28 oktober, 2021Livsmedelsverket och motsvarande myndighet i Norge och Finland har analyserat närmare 40 glutenfria produkter. Resultatet, som presenteras i rapporten ”Are gluten-free products a healthier alternative?” kan sammanfattas med svaret: Nej!
Läs merInslag om celiaki på TV4:s nyhetsmorgon 26 oktober
26 oktober, 2021Dr Mikael pratade om celiaki i ett inslag på TV4:s nyhetsmorgon idag. Han sade bland annat att celiaki är en autoimmun sjukdom och ingen intolerans eller allergi och "Ställ aldrig din egen diagnos"
Läs merMedlemsutveckling i fokus på förtroendevaldakonferens
25 oktober, 2021Den 16-17 oktober samlades förbundsstyrelsen, kansliet, ordförandena och kassörer från de olika celiakiföreningarna för en konferens för att diskutera medlemsutveckling.
Läs merMarta Bake-a-Long – knaprig och nyttig Äppelsmulpaj
22 oktober, 2021Missade du höstens premiär av Marta Bake-a-long? Inspelningen finns att se i efterhand på vårt instagramkonto och här kommer receptet så att du också kan njuta av en knaprig och nyttig Äppelsmulpaj!
Läs merAxfood återkallar Garant Dillmajonnäs 200ml – innehåller mjölkprotein och laktos
21 oktober, 2021Axfood återkallar Garant Dillmajonnäs 200ml - innehåller mjölkprotein och laktos pga att produkten packats i fel förpackning.
Läs merNytt avsnitt av Glutenpodden ute!
15 oktober, 2021Veckans avsnitt av Glutenpodden är som en hälsning till ditt yngre nydiagnostiserade jag. Vad är bra att tänka på som gluten-nybörjare?
Läs merCeliakiForum nummer tre är här!
13 oktober, 2021Nu är senaste numret av CeliakiForum på väg hem till alla medlemmars brevlådor och redan nu kan du läsa ett smakprov och hitta senaste numret under medlemssidan.
Läs mer