Nyheter

Spröda glutenfria pepparkakor med Martas Bake-a-long
15 december, 2021Till julbaket tillhör spröda glutenfria pepparkakor! Här hittar du receptet och kan följa med i bakningen med Martas Bake-a-long.
Läs mer
CeliakiForum nummer fyra har precis släppts
14 december, 2021Nu är årets sista numret av CeliakiForum ute! Provläs gärna några sidor. Är du medlem hittar du senaste numret under medlemssidan.
Läs mer
Årets finalister på Mat för livet-mässan 2021
1 december, 2021Stort grattis till finalisterna av Guldaxet, Utställare och Inspiratör under årets digitala Mat för livet-mässan 2021
Läs mer
Glutenfritt Vörtbröd med Martas bake-a-long!
30 november, 2021Missade du senaste livebakningen av glutenfritt vörtbröd på Martas Bake-a-long? Här hittar du receptet och kan se hela avsnittet igen!
Läs mer
Årets digitala glutenfria Mat för livet-mässa är nu igång
18 november, 2021Välkommen att delta på årets Mat för livet-mässa online på hemsidan www.matförlivet.se
Läs mer
Nu har nomineringen till årets Guldaxet öppnat!
12 november, 2021Vem/vilka tycker du har gjort livet lättare och bättre för människor som inte kan äta gluten under året? Nominera din kandidat till årets Guldaxet!
Läs mer
Marta Bake-a-long – Glutenfria dumplings
8 november, 2021I senaste Marta Bake-a-long lagdes något så efterlängtat som dumplings! Här hittar du hela receptet och kan se klippet igen och följa med steg för steg i matlagningen.
Läs mer
Är glutenfria produkter ett hälsosammare alternativ?
28 oktober, 2021Livsmedelsverket och motsvarande myndighet i Norge och Finland har analyserat närmare 40 glutenfria produkter. Resultatet, som presenteras i rapporten ”Are gluten-free products a healthier alternative?” kan sammanfattas med svaret: Nej!
Läs mer
Inslag om celiaki på TV4:s nyhetsmorgon 26 oktober
26 oktober, 2021Dr Mikael pratade om celiaki i ett inslag på TV4:s nyhetsmorgon idag. Han sade bland annat att celiaki är en autoimmun sjukdom och ingen intolerans eller allergi och "Ställ aldrig din egen diagnos"
Läs mer
Medlemsutveckling i fokus på förtroendevaldakonferens
25 oktober, 2021Den 16-17 oktober samlades förbundsstyrelsen, kansliet, ordförandena och kassörer från de olika celiakiföreningarna för en konferens för att diskutera medlemsutveckling.
Läs mer