Celiakiförbundet

Nyheter

Kostråden är här!

30 april, 2020

Nu finns det, för första gången, riktlinjer för kostbehandling vid celiaki. Riktlinjerna har lagts in som en bilaga i  sjukvårdens nationella vårdprogram för celiaki, som även det har uppdaterats för första gången sedan 2013.

Läs mer

Ombudsmannen svarar

15 april, 2020

"Det finns ingen myndighet som har kontrollansvar för de plastfria sugrören.”

Läs mer

Elin Rubensson ”Celiakin har inte påverkat min prestation”

15 april, 2020

"Min högsta önska är att bli av med celiakin. Visst, ett VM-guld är stort men celiakin kommer jag att ha hela livet".

Läs mer

Ny studie visar ökad risk för att dö i förtid vid celiaki

9 april, 2020

I en stor studie har forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm och Columbia University i USA kunnat visa att människor med celiaki har 21 procents högre risk för att dö i förtid.

Läs mer

Corona och celiaki, behöver man oroa sig lite extra när man har celiaki?

26 mars, 2020

Vi har frågat Jonas Ludvigsson, som är barnläkare och celiakispecialist, men inte minst professor i klinisk epidemiologi vid Karolinska Institutet, om coronaviruset och celiaki.

Läs mer

Sänkta matkostnader kräver tid

24 mars, 2020

Linn Bodell delar med sig av sina bästa tips för att sänka sina matkostnader för den glutenfria maten.

Läs mer

Celiakiförbundet anmälde brödkedja

24 mars, 2020

I januari fick en person i sig gluten och blev dålig efter att ha köpt en kaka på butikskedjan Bröd& Salt i Stockholm.

Läs mer

Cirka 800 medlemmar saknar celiakiförening

24 mars, 2020

Therese Schultz är verksamhetsutvecklare på förbundskansliet och har bland annat som uppgift att hjälpa till att starta och stötta nya celiakiföreningar.

Läs mer

Nya nationella rekommendationer för specialkost

14 februari, 2020

Kost & Näring, en branschförening inom fackförbundet Ledarna, har i dagarna publicerat nya nationella rekommendationer för specialkost och anpassade måltider i förskola och skola.

Läs mer