Nyheter
Kostråden är här!
30 april, 2020Nu finns det, för första gången, riktlinjer för kostbehandling vid celiaki. Riktlinjerna har lagts in som en bilaga i sjukvårdens nationella vårdprogram för celiaki, som även det har uppdaterats för första gången sedan 2013.
Läs merOmbudsmannen svarar
15 april, 2020"Det finns ingen myndighet som har kontrollansvar för de plastfria sugrören.”
Läs merElin Rubensson ”Celiakin har inte påverkat min prestation”
15 april, 2020"Min högsta önska är att bli av med celiakin. Visst, ett VM-guld är stort men celiakin kommer jag att ha hela livet".
Läs merNy studie visar ökad risk för att dö i förtid vid celiaki
9 april, 2020I en stor studie har forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm och Columbia University i USA kunnat visa att människor med celiaki har 21 procents högre risk för att dö i förtid.
Läs merCorona och celiaki, behöver man oroa sig lite extra när man har celiaki?
26 mars, 2020Vi har frågat Jonas Ludvigsson, som är barnläkare och celiakispecialist, men inte minst professor i klinisk epidemiologi vid Karolinska Institutet, om coronaviruset och celiaki.
Läs merSänkta matkostnader kräver tid
24 mars, 2020Linn Bodell delar med sig av sina bästa tips för att sänka sina matkostnader för den glutenfria maten.
Läs merCeliakiförbundet anmälde brödkedja
24 mars, 2020I januari fick en person i sig gluten och blev dålig efter att ha köpt en kaka på butikskedjan Bröd& Salt i Stockholm.
Läs merCirka 800 medlemmar saknar celiakiförening
24 mars, 2020Therese Schultz är verksamhetsutvecklare på förbundskansliet och har bland annat som uppgift att hjälpa till att starta och stötta nya celiakiföreningar.
Läs merNya nationella rekommendationer för specialkost
14 februari, 2020Kost & Näring, en branschförening inom fackförbundet Ledarna, har i dagarna publicerat nya nationella rekommendationer för specialkost och anpassade måltider i förskola och skola.
Läs mer