Nyheter
ICA återkallar Grillchips pga odeklarerat mjölkprotein
29 mars, 2019ICA återkallar ICA Grillchips på grund av att de kan innehålla odeklarerat mjölkprotein. Återkallelsen gäller ICA Grillchips 275g märkt med bäst-före-datum 12-07-2019.
Läs mer20 miljondelar — gränsen för glutenfritt
26 mars, 2019Livsmedel som är märkta med ”glutenfri” får innehålla max 20 ppm gluten. Ingen kan i dag garantera att en produkt är helt fri från gluten, eftersom gränsen för vad som går att mäta ligger på omkring 5 ppm gluten.
Läs merIKEA återkallar SÖTSAK SKUMTOPP marshmallowbakelse på grund av otydlig märkning av allergenen mjölk
12 mars, 2019IKEA återkallar SÖTSAK SKUMTOPP marshmallowbakelse på grund av otydlig märkning av allergenen mjölk
Läs merICA återkallar ICA Nudlar räkor & curry innehåller odeklarerad gluten
11 mars, 2019Produkten återkallas på grund av att den kan innehålla en annan nudelprodukt (ICA Nudlar biff och soja) som innehåller allergenen gluten.
Läs merSCF:s ombudsman slår hål på celiakimyter
21 februari, 2019Svenska Celiakiförbundets ombudsman Linus Richert skriver på Dagens Hälsa om celiaki och slår hål på lite myter.
Läs merNu har vetenskapliga rådet haft möte och diskuterat de inkomna ansökningarna.
12 februari, 2019Hälften av landets kommuner varken ordnar eller kräver specialkostutbildning för skolkökspersonalen, visar en enkät till alla landets kommuner gjord av Riksförbundet Unga allergiker
Läs merRydbergs återkallar Rhode Islanddressing-kan innehålla mjölk
11 februari, 2019Gäller Rhode Islanddressing 50 gram med bäst-före-datum 08.04.2019
Läs merBorttagandet av merkostnadsersättningen väcker uppmärksamhet
26 december, 2018Vid årsskiftet försvinner merkostnadsersättningen i Hallands län. Något som drabbar närmre tusen personer.
Läs merNyhetsbrev från SCF!
21 december, 2018I januari börjar Svenska Celiakiförbundet med nyhetsbrev!
Läs merSvensk stjärnforskare rankad som nummer 3 i världen
18 december, 2018Professor Jonas Ludvigsson, som är svensk barnläkare vid Universitetssjukhuset Örebro och celiakiforskare vid bland annat Karolinska Institutet, Örebro Universitet och ett flertal utländska toppuniversitet, har nu rankats som nummer 3 i världen inom celiakiforskning.
Läs mer