Nyheter
Forskningsmedel till svensk celiakiforskning på Internationella Celiakidagen
16 maj, 2018För att fira den Internationella Celiakidagen den 16 maj vill Svenska Celiakiförbundet offentliggöra vilka forskningsprojekt som får dela på årets forskningsbidrag om 300 000 kronor från Svenska Celiakiförbundets Forskningsfond
Läs merIntervju i tidningen Hälsa
14 maj, 2018Svenska Celiakiförbundets ordförande Bengt Fasth har blivit intervjuad av tidningen Hälsa om bland annat nationella kostråd för celiaki.
Läs merNya ledamöter valdes på stämman
7 maj, 2018Helgen 5-6 maj hölls Svenska Celiakiförbundets årliga stämma på Scandic Alvik i Stockholm. Totalt 48 ombud närvarade från förbundets läns- och lokalföreningar.
Läs merÅterkallad produkt
25 april, 2018Scan återkallar Grillbacon Sw.Chili & Ingefära - spår av senap och laktos
Läs merAncrona återkallar Ella´s Kitchen Maize puffs strawberry + banana eftersom de saknar svensk märkning och innehåller vete.
17 april, 2018Ancrona återkallar Ella´s Kitchen Maize puffs strawberry + banana eftersom de saknar svensk märkning och innehåller vete.
Läs merÖrneborgs Delikatesser AB återkallar Mannerströms Chilibearnaisesås
13 april, 20182018-04-12 Återkallelse Örneborgs Delikatesser AB återkallar Mannerströms Chilibearnaisesås 200g med bäst före-datum 26.06.2018. Produkt innehåller odeklarerade allergener: vetemjöl, fisk, senap och sulfit. Du kan läsa Örneborgs pressmeddelande här.
Läs merÅrets första nummer av CeliakiForum ute nu
6 mars, 2018I årets första nummer av CeliakiForum reder vi ut om havre kan ingå i den glutenfria kosten. Dessutom fördjupar vi oss i temat dubbeldiagnos. Omkring var tionde person med typ 1-diabetes har även celiaki. Vi ger tips till dig som har båda sjukdomarna.
Läs merSaltå Kvarn återkallar mjöl och flingor på grund av spår av mjölk- & sojaprotein
2 mars, 2018Saltå Kvarn återkallar sojamjöl, bovetemjöl, rismjöl (fullkorn), rismjöl (siktat), quinoamjöl, majsmjöl, boveteflingor, hirsflingor och quinoaflingor på grund av spår av mjölk- och sojaprotein.
Läs merKostråden gällande havre och celiaki har inte ändrats!
22 februari, 2018Flera medier har senaste tiden publicerat en nyhet om att kostråden för patienter med celiaki har ändrats rörande havre. Detta bygger på ett felaktigt pressmeddelande från Umeå universitet, som sedan första publikationen har korrigerats. Vare sig läkare/forskare eller Livsmedelsverket har ändrat några kostråd till följd av studien.
Läs mer