Nyheter
Vi kräver att kaféer och restauranger ska ha skriftlig information om allergener!
16 februari, 2023Det ska vara säkert för alla med celiaki och laktosintolerans att äta utanför hemmet. Idag är det inte det.
Läs merVar fjärde restaurang/café ger felaktig information om allergener
9 februari, 2023Hela 25 procent av restaurangerna, caféerna m.m. ger felaktig information om allergener - detta är helt oacceptabelt.
Läs merLista på glutenfria semlor i Sverige
7 februari, 2023Vi frågade våra följare i sociala medier vart de hittar sin bästa glutenfria semla i Sverige och här kommer resultatet. Listan är i bokstavsordning efter städer.
Läs merAnsök om bidrag eller subvention från din region
18 januari, 2023I Sverige har alla barn under 16 år med celiaki enligt lag rätt till Livsmedelsanvisning, vilket innebär livsmedel utskrivna på recept. Men många av landets regioner har valt att begränsa eller helt ta bort denna rättighet.
Läs merStöd celiakister från Ukraina genom europeiska AOECS fonden
15 december, 2022AOECS Central Emergency Fund är en av lösningarna för att centralisera hanteringen av donationer för att stödja ukrainska celiakister.
Läs merJulhälsning från Generalsekreterare Magnus
14 december, 2022Julhälsning och en tillbakablick på 2022 av Magnus Filipsson, Generalsekreterare på Svenska Celiakiförbundet
Läs merCeliakiForum nummer 4 2022 är ute
13 december, 2022Nummer 4 av CeliakiForum 2022 är nu ute med flera intressanta reportage, artiklar, fakta, recept och svar på frågor av experterna.
Läs merForskningsmedel från Celiakifonden 2022
24 november, 2022Celiakifonden delar i år ut 200 000 kronor till svensk celiakiforskning.
Läs merGlutenfri ölprovning – nyhet på årets Mat för livet-mässa
11 oktober, 2022Glutenfri ölprovning en nyhet på årets Mat för livet-mässa 25-26 november på Kistamässan.
Läs merGlutenfritt korvbröd med Marta’s Bake-a-long
28 september, 2022Missade du senaste Bake-a-long'en tillsammans med Marta kommer receptet på glutenfritt korvbröd här.
Läs mer