Den 4 oktober är det kanelbullensdag och det vill vi fira genom att baka en härlig kanelbullekladdkaka! Receptet kommer från Camilla Hamid och hennes blogg Mykitchenstories.se
Förutom att den här kladdkakan är så god så är den dessutom busenkel att göra och är perfekt för dig som är sugen på kanelbullar men inte har ork eller tid att knåda och ha dig.
Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 23 cm och ger en kanelbullekladdkaka på ca 10-12 bitar.
Ingredienser glutenfri kanelbullekladdkaka:
- 250 g smör
- 3,5 dl strösocker
- 1 msk malen kanel + 2 msk
- 2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 ägg
- 4,5 dl glutenfri mjölmix
- 0,5 dl farinsocker
- pärlsocker till garnering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
- I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 1 msk kanel, ägg, mjöl, kardemumma och vaniljsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
- Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
- Häll upp den ljusare smeten i formen.
- Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare. Toppa med pärlsocker.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och ställ i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.
TIPS!
Kladdkakan är supergod som den är men om du vill lyxa till det lite så kan du servera den med en kula vaniljglass eller vispad grädde.
Lycka till med bakningen och hurra för kanelbullens dag!