Semmeldagen är på intåg den 1 mars. Kanske har du redan hunnit äta några stycken, eller väntar du till dagen D? Här kommer ett klassiskt recept på glutenfria semlor skapat av Malena Hjalmarsson som driver instagramkontot Glutenfria bakverk
Recept på små söta glutenfria semlor!
Ingredienser till 12-15st, 250 grader
- 100 g smör
- 3 dl mjölk (alternativt laktosfri eller mjölkfritt alternativ)
- 50 g jäst för söta degar
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- 1 dl socker
- 9-10 dl mjölmix, fin
- Kardemumma efter tycke och smak
- 1 ägg
Såhär bakar du glutenfria semlor:
- Smält smör och tillsätt mjölken värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke.
- Tillsätt salt, socker, degspad, ägg och fiberhusk. Rör ut jästen och låt blandningen svälla ca 10 min.
- Blanda ner mix, kardemumma och salt och arbeta till en blank och smidig deg.
- Jäs 30 min under bakduk.
- Forma till bullar, lägg på plåt och jäs ytterligare ca 30 min. (Glöm inte att värma ugnen till 250 grader)
- Pensla med ägg.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna.
Lycka till med din bakning!
Vill du se fler recept? Besök recept-sidan